Kan een persbericht te kort zijn? - november 2015

Een goed persbericht is in de regel kort en bondig. Maar kan het ook te kort en te bondig? Jazeker. Neem bijvoorbeeld een oude officiële mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst over Albanië. 

Plezier, lol ... Laetum! - september 2015

Laetum is een interactief trainingsplatform voor beleidsmedewerkers, die hun schrijfskills willen verbeteren om effectiever te kunnen communiceren met brede doelgroepen. Laetum is latijn en betekent voor blij, vrolijk en vreugdevol. De methode van Laetum heeft als voornaamste doel het (her)ontdekken van het plezier in het schrijven en van jou een succesvol schrijver te maken.

Henriëtte Sulmann, oprichter en eigenaar van Naga Communications, denkt mee over dit nieuwe interactieve trainingsplatform. Daarnaast is ze een van de tekstcoaches die cursisten van Laetum begeleiden.

Goede voornemens? Gewoon doen! - september 2014

Het goede voornemen voor dit jaar was het volgen van een cursus kinderboeken schrijven. Het was heerlijk! Iedere week schaven en schuren en polijsten. Teksten compacter, begrijpelijker en vooral spannender maken voor de doelgroep kinderen tot 12 jaar. Cursus klaar en voornemen afgevinkt. En dan? Schrijven! Het eerste kinderboek zit er aan te komen....

Keuzestress - januari 2014

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes. Het gaat maar door. Van wat ik aan doe tot wat ik eet. Van wie ik uitnodig voor een vergadering tot wat ik daar ga vertellen. Van nu mediteren of daar echt geen tijd voor hebben. Wat te doen bij keuzestress?

Goede voornemens - december 2013

Kinderen het meest kristische publiek. Daarom het volgende goede voornemen voor 2014: volg een cursus kinderboeken schrijven. Ideaal. Stap voor stap leren hoe deze complexe doelgroep in elkaar zit. En een ideale manier om de creativiteit te stimuleren. We hebben er zin in! Nog geduld hebben tot 29 januari ... 

Innoveren door participeren - december 2013

 

Goed initiatief! Gebruik maken van de kracht uit de samenleving. Verbinding leggen tussen dat wat er is en dat er gewenst wordt. Vanuit de burgers zelf. Hoe maak je dat als overheid mogelijk? Dat kun je leren bij de Burgermeester Academie. Of lees het Burger Meester Boek. Over innoveren nieuwe stijl.

 

De Burgermeester Academie wil bijdragen aan de versnelling van maatschappelijke innovatieprocessen in Nederland. Deelnemers maken kennis met bijzondere projecten die tot stand kwamen met bijdrage van pionierende burgers en ondernemers. En daarna ga je volop zelf experimenteren met ‘innovatie door participatie’.

BLOG - Die arme vegetarische gast - augustus 2013

Toegegeven, het gaat al veel beter op het bord van de niet-vleeseter. In veel restaurants valt er wat te kiezen, en dat was jaren geleden toen ik besloot geen vlees meer te eten wel anders. Dan was je overgeleverd aan de kok of aan de willekeur van de gebakken zalm.

Nieuwe website - augustus 2013

Er wordt druk gewerkt aan de nieuwe website. Nog even en het oude jasje kan worden vervangen door een nieuwe. En het wordt een prachtige! Eind dit jaar staat de site live. Let maar eens op!

Please reload

© 2015 Naga Communications. Gemaakt met Wix.com